2_2Riječ panceta dolazi od talijanske imenice “pancia” što znači “stomak”. Opće prihvaćen naziv označava vrlo ukusan proizvod koji je po svojim gurmanskim odlikama poznat još od srednjeg vijeka. Nezaobilazni dio hrvatskih jelovnika stoljećima, postao je zaštitni znak tradicionalne kuhinje Dalmatinske Zagore.

Receptura proizvodnje pancete mijenjala se tijekom stoljeća, a svaki je proizvođač kreira sam za sebe. Naša receptura odlikuje se posebnim načinom soljenja, sušenja i sazrijevanja proizvoda. Pažljivo izabrano drvo za dimljenje i savršena klima Dalmatinske Zagore koja je prožeta hladnim i toplim vjetrovima i tako pogoduje zdravom sušenju i sazrijevanju proizvoda, garancija su našim kupcima kvalitete i jedinstvenosti Dalmatinske pancete. Proces proizvodnje Dalmatinske pancete uvelike ovisi o ljudskom faktoru jer se prava aroma i boja proizvoda može dobiti jedino istančanim osjećajem koji se stječe dugogodišnjim iskustvom. Dim i vjetar kao glavni čimbenici u receptu Dalmatinske pancete, također su neizostavno vezani za njenu boju i aromu.

Tajna recepta Dalmatinske pancete je u omjeru vremena boravka svježe svinjske potrbušine u soli, na dimu, na vjetru i na sazrijevanju. Specificna receptura garantira jedan od, vjerujemo, najboljih i najkvalitetnijih hrvatskih izvoznih proizvoda u budućnosti.