Vlasnik šampionskog pršuta Mijo Lešina dobitnik je ovog priznanja i na prvom sinjskom sajmu pršuta.

Dvodnevni sajam pršuta, koji je održan u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, jučer je svečano otvorio izaslanik predsjednice, njen savjetnik za poljoprivredu i EU fondove Mladen Pavić.

Priznanja najboljim pršutarima danas su na zatvaranju sajma uručili gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva prof. dr. sc. Mirko Gugić, dogradonačelnik Zlatko Ugrin, direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč, te direktorica PC Sinj Ana Barać sa suradnicima.

sajam_sampion01

Vlasnik šampionskog pršuta Mijo Lešina dobitnik je ovog priznanja i na prvom sinjskom sajmu pršuta.

‘Na prvom sajmu smo bili šampioni i evo sada opet, na 11. sajmu. U međuvremenu smo proširili proizvodnju za nekih 500 do 600 puta i danas proizvodimo godišnje oko 1.300 tona pršuta i dalmatinske pancete. Ova proizvodnja ima budućnost. Mi nastojimo održati kvalitetu i biti uvijek na usluzi potrošačima’, kazao je Lešina.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac nije krila zadovoljstvo održanim sajmom pršuta, kojeg je ove godine posjetio rekordan broj i izlagača i posjetitelja.

‘Prezadovoljni smo svi zajedno. Mislim da su svi zajedno ponijeli jednu lijepu sliku s našeg sajma i da su se uvjerili što i koliko znači domaća proizvodnja i koliko smo napravili pomaka u odnosu na predhodne godine. Grad Sinj je uvijek bio i uvijek će biti podrška proizvodnji domaćih proizvoda, jer je to jedan od naših najvećih interesa. Proizvodnja domaće hrane stvara jedan bolji standard za sve naše sugrađane’, kazala je Križanac.

Kao i ranijih godina, uz izložbeni dio posjetitelji i izlagači na sajmu su se mogli izravno informirati o programima poticaja i financiranja od strane vladinih i EU institucija. Tijekom sajma upriličen je i bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Sinjske mažoretkinje, članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, te HKUD Lika iz Ličkog Osika.