Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dana 15.06.2016. je primila izaslanstvo organizacijskog odbora 11. Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem, Sinj. 2016.

U izaslanstvu kod Predsjednice na primanju su nazočili predstavnici suorganizatora gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije – zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik UO zajedničkih poslova Damir Gabrić, predstavnica organizatora Nacionalnog sajma direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, ispred stručnog povjerenstva za ocjenjivanje kvalitete pršuta zamjenica predsjednika povjerenstva dr.sc. Mladenka Šarolić, te predstavnici tvrtke ‘Mijukić Prom’ iz Runovića, proizvođača koji je osvojio Šampionsku titulu na ovogodišnjem Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju, Jure i Lana Lešina.

mijukić

Izaslanstvo organizacijskog odbora 11. Nacionalnog sajma pršuta izrazilo je Predsjednici zahvalu za prihvaćanje pokroviteljstva nad 11. Nacionalnim sajmom pršuta, uručilo prigodne poklone, te su izvjestili Predsjednicu o značaju i doprinosu ove manifestacije, povećanju proizvodnje trajnih suhomesnatih proizvoda i održivom razvoju ruralnog područja Splitsko-dalmatinske županije i cijele Dalmacije. Razgovor se odvijao u smjeru mogućnosti i kapaciteta pršutara na području Splitsko-dalmatinske županije i cijele Dalmacije, te o mogućnostima plasmana proizvoda na inozemna tržišta, o potporama koje mogu koristiti proizvođači, te o njihovim potrebama i ključnim problemima.

Pobjednik ovogodišnjeg Nacionalnog sajma tvrtka Mijukić Prom ima 31 zaposlenika što čini veliku razliku naspram prve godine njihovog sudjelovanja na prvom Nacionalnom sajmu pršuta 2006. godine kada su također osvojili Šampionsku titulu i imali su tri zaposlenika iz obitelji. Jednim dijelom napretku tvrtke je doprinjela i ta prva Šampionska titula koja je donijela veliku reklamu i potražnju za proizvodima, te naravno najvećim dijelom mukotrpan i ustrajan rad cijele Mijukić obitelji, suradnja sa strukom i poštivanje tradicije i održavanje visoke kvalitete i ujednačenosti proizvoda.